
آيا شعار «انتخابات آزاد» رمز فتنه ديگري است؟!
اگر در سال 1388 با تمركز بر شعار ضرورت «صيانت از آرا» در نهايت با ادعاي تقلب در انتخابات فتنه به پا كردند؛ به نظر ميرسد در انتخابات پيشرو، برخي از گروههاي سياسي كه كانديداهاي مورد نظرشان واجد شرايط و صلاحيتها براي رياست جمهوري نيست، در قالب سناريوي «انتخابات آزاد» ميخواهند خود را بر شوراي نگهبان تحميل كرده و ...
:در سال 1388، بزرگترين و پيچيدهترين توطئه عليه انقلاب اسلامي و نظام ديني مستقر در ايران شكل گرفت. از آنجا كه در اين توطئه پيچيده، در كنار استكبار جهاني به سركردگي آمريكا و جريان ضد انقلاب، نيروهايي با سابقه انقلابي و داراي مسئوليتهاي بزرگ در نظام اسلامي مشاركت فعال داشتند، اين توطئه فضاي كشور را وارد مرحله فتنه كرد. رويكردهاي معطوف به قدرت سياسي و اتخاذ راهبرد دستيابي به قدرت اجرايي در انتخابات 88 از سوي جريان مدعي اصلاحطلبي، به هر قيمت استفاده از هر نوع امكان، ابزار، شيوه و روش را براي آنان مباح ساخت. اتخاذ همين سياست ماكياولي و شيطاني از سوي برخي اصلاحطلبان بود كه آنان را در كنار دشمنان خارجي و تمامي ضد انقلابيون داخل و خارج كشور قرار داد. اين جماعت از اسلام، ولايت، قانون اساسي و امام(ره) دم زدند، لكن با غائلهآفرينيها و آشوبطلبيهاي پس از انتخابات، نشان دادند كه اين دمزدنها، شعاري بيش براي جلب آرا نبوده و در عمل، پايبند به اين ارزشها نيستند. توطئه و فتنه 88، در بستر دهمين دوره انتخابات رياستجمهوري انجام گرفت، اينك در آستانه انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري قرار داريم. آيا ممكن است در بستر اين انتخابات (قبل، حين و بعد از انتخابات)، توطئه و فتنهاي ديگر رخ نماياند؟
اگر در انتخابات سال 88، شعار «ضرورت صيانت از آراي مردم» و تشكيل «كميته صيانت از آرا» براي همين منظور از سوي اصلاحطلبان و در نهايت شعار «تقلب» و ادعاي انجام تقلب در انتخابات با جابهجايي آرا، آن فتنه بزرگ را پديد آورد، آيا ممكن است شعار «انتخابات آزاد» كه اينك با فاصله پنج ماه مانده تا انتخابات، از سوي برخي از طيفهاي سياسي داخلي به همراهي ضدانقلاب خارجي سرداده ميشود، آغازگر راهي باشد كه به فتنهاي ديگر در انتخابات 92 بينجامد؟براي نزديك شدن به پاسخ پرسش مذكور، تأمل در نكات زير ميتواند مفيد باشد:
1- در سال 87 با فاصله هشت ماه مانده به انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري، برخي از گروههاي سياسي و شخصيتهاي مطرح در جريان اصلاحات، با بحراني توصيف كردن شرايط كشور، تشكيل «دولت وحدت ملي» را مورد توجه قرار دادند و در نهايت همين جريان، سناريوي تشكيك در سلامت انتخابات را طراحي كردند. بعضي از اين افراد طوري سخن گفتند و رسانهها به بازتاب آن در جامعه پرداختند كه عدهاي از مردم گمان كردند قرار است در انتخاب تقلب صورت پذيرد! به دليل ضرورت رعايت اختصار در اين نوشتار، فقط به همين جمله آقاي هاشمي رفسنجاني كه در مراسم سيامين سالگرد قانونگذاري در مجلس شوراي اسلامي در آذرماه 87 بيان شد و در رسانهها بازتاب پيدا كرد، توجه كنيد: «مردم هيچگاه ضد انقلاب نميشوند و اگر احساس كنند، رأيشان جور ديگري خوانده ميشود و تأثيرگذار نيست و نيز احساس كنند نميتوانند نقش خود را به خوبي در جامعه ايفا كنند، حضورشان ضعيف ميشود.»تكرار همين نوع نگاهها به انتخابات و ايجاد تشكيك در سلامت آن، مقدمهاي شد براي سناريوي تقلب و بيان آن دروغ بزرگ و اردوكشيهاي خياباني كه امنيت كشور و اعتبار نظام اسلامي را مخدوش ساخت.
2- رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در سال 1388 و پيش از انتخابات در چندين نوبت، درخصوص رويكرد شبههافكني در سلامت انتخابات از سوي نيروهاي با سابقه انقلابي صحبت كرده و هشدارهاي لازم را دادند. معظمله در جمع معلمان و كارگران در تاريخ (9/2/88) با اشاره به سلامت كامل همه انتخابات در ايران از ابتداي انقلاب تاكنون و تأكيد بر اينكه دشمنان بودهاند كه از اول تلاش كردند انتخابات سالم ملت ايران را مخدوش كنند، فرمودند: «از دشمن انتظاري هم جز دشمني نيست... توقع از كساني است كه جزو اين ملتند؛ واقعيات را دارند ميبينند، ميبينند كه اين انتخابات چگونه سالم و متقن انجام ميگيرد، در عين حال، همان حرفي را كه دشمن ميزند، اينها هم ميزنند(!) من انتظارم اين است؛ كساني كه با ملت ايرانند، جزو ملت ايرانند، توقع دارند ملت ايران به آنها توجه كنند، اينها ديگر عليه ملت ايران حرف نزنند و انتخابات ملت ايران را زير سوال نبرند. مرتب تكرار نكنند كه آقا اين انتخابات سالم نيست؛ انتخابات، انتخابات نيست. چرا دروغ ميگويند؟ چرا بيانصافي ميكنند؟ چرا خلاف واقع ميگويند؟ چرا اين همه زحماتي را كه اين ملت و مسئولان در طول اين سالهاي متمادي متحمل شدند، نديده ميگيرند؟ چرا؟ چرا ناسپاسي ميكنند؟»
3- اكنون در فاصله پنج ماه مانده به انتخابات، موجي در داخل و خارج كشور به صورت حساب شده از سوي گروههايي به راه افتاده و برروي يك كلمه، «انتخابات آزاد» تأكيد كرده و آن را تكرار ميكنند! در حالي كه انتخابات در ايران در چارچوب قانون آزاد است و از سلامت برخوردار است، چرا عدهاي در داخل و خارج، آزاد بودن انتخابات را به صورت يك شعار تكرار ميكنند؟ آيا نظام ميخواهد يك انتخابات غير آزاد برگزار كند؟ يا اينكه، اين نيز سناريويي فتنهزا بوده و بايد با بصيرت و هوشمندي آن را رصد و خنثي كرد؟ به برخي از افراد و جملاتي از آنان در اين خصوص اشاره ميشود:
الف- سيدمحمد خاتمي: «انتخابات آزاد راه برونرفت از بحران است.»
ب- سيدمحمد خاتمي: «با اين روندي كه هست، فقط يك راه وجود دارد؛ اينكه نظام رويكردش را عوض كند و آن را در «انتخابات آزاد» و فراگير نشان دهد.
ج- موسوي لاري: «اولين شرطي كه «انتخابات آزاد» دارد اين است كه انتخابكننده بتواند بين سليقهها و افراد مختلف يكي را انتخاب كند.»
د- موسوي خوئينيها منظور از انتخابات آزاد را كه خاتمي، لاري و ديگر همفكرانش بيان ميدارند، اينگونه شفاف بيان ميدارد: «اگر انتخابات آزاد باشد، ميتوان به آن فكر كرد. بايد شخصيتهايي مثل آقاي مهندس موسوي و جناب آقاي كروبي بتوانند در صحنه انتخابات حاضر شوند، اما اگر قرار باشد از ميان نامزدهاي انتخابات و حاميانشان يكي به كرسي رياست جمهوري برسد و ديگران در حبس باشند يا در حصر، اين معناي «انتخابات آزاد» نبوده و قابل قبول نيست.»
ه- هاشمي رفسنجاني: «برگزاري انتخابات آزاد، شفاف و منطبق بر قانون اساسي ميتواند بخش بزرگي از مشكلات كشور را حل كند.»
و- احمدينژاد: «اصل بر رأي مردم است. انتخابات آزاد حق مردم است، هم اصالت دارد، هم ضرورت و هم اهميت دارد. در اينكه بخواهند برخلاف قانون اساسي، صلاحيتهاي رئيسجمهور را ببندد به نظر عدهاي كه ملت هيچ حقي به آنها نداده است.»
ز- در نشست مشترك ضد انقلاب و فرقه سبز در پراگ، بر روي شعار «انتخابات آزاد» تأكيد شده و استفاده از فشار خارجي براي رسيدن به يك انتخابات آزاد در ايران توافق ميشود. با همين نگرش، رضا پهلوي فرزند ديكتاتور مخلوع ميگويد: «دنيا ما را براي نيل به «انتخابات آزاد» كمك كند!»
4- مقام معظم رهبري با توجه به اظهارات برخي گروهها و افراد مبني بر «انتخابات آزاد» و پيامدهاي تكرار اين مطلب با اهداف خاص، در ديدار با مردم قم به مناسبت سالگرد قيام 19 دي 56، همانند سال 88، هشدارها و توصيههايي داشتند كه تأمل در اين بيانات، براي نزديك شدن به پاسخ پرسش طرح شده در ابتداي اين نوشتار كمككننده است. فرازهايي از سخنان معظمله عبارت است از:
* بررسي رفتار و گفتار مستكبران، نشان ميدهد كه ذهن دشمن بر انتخابات مهمي كه پنج ماه ديگر يعني در خرداد 92 برگزار ميشود، متمركز شده است.
* معلوم است كه انتخابات بايد آزاد باشد، مگر بيش از 30 انتخابات سه دهه اخير آزاد نبوده است؟ در كدام كشور انتخابات از ايران آزادتر است؟ مراقب باشيد اين حرفهاي شما مردم را از انتخابات مأيوس نكند.
* در كدام كشور درباره صلاحيتها، ملاحظات لازم اعمال نميشود؟ چرا اينقدر بر اين مسئله تكيه و تلاش ميكنيد در ذهن مردم اين تصور به وجود بيايد كه شركت در انتخابات فايده ندارد؟
* مبادا دچار غفلت شويد و جدول موردنظر دشمن را پر كنيد.
* پايبندي همه به اين راهها و قوانين، سلامت انتخابات را تضمين ميكند، مگر اينكه كساني بخواهند از راههاي غيرقانوني عمل كنند، همچنان كه برخي در سال 88 اين طور عمل كردند و براي مردم و كشور مزاحمت و ضرر به وجود آوردند و براي خودشان نيز در زمين و در ملأ اعلي، اسباب سرشكستگي و بدبختي فراهم كردند.
* ممكن است كساني سعي كنند در ايام انتخابات با به وجود آوردن حادثهاي يا ماجرايي اقتصادي، سياسي يا امنيتي سر مردم را به چيزهايي ديگر گرم كنند كه اين هم جزو نقشهها است.
با تأمل در آنچه پيش آورديم ميتوان دريافت، كساني كه بر روي واژه «انتخابات آزاد» تمركز كرده و به تكرار آن پرداختهاند، قصد به چالش كشيدن صلاحيت شوراي نگهبان در امر احراز صلاحيتهاي نامزدهاي رياست جمهوري را دارند. به عبارتي، اگر در سال 1388 با تمركز بر شعار ضرورت «صيانت از آرا» در نهايت با ادعاي تقلب در انتخابات فتنه به پا كردند؛ به نظر ميرسد در انتخابات پيشرو، برخي از گروههاي سياسي كه كانديداهاي مورد نظرشان واجد شرايط و صلاحيتها براي رياست جمهوري نيست، در قالب سناريوي «انتخابات آزاد» ميخواهند خود را بر شوراي نگهبان تحميل كرده و چنانچه شوراي نگهبان در برابر اين زيادهخواهي غيرقانوني ايستادگي كرد، قصد دارند با تحركات اجتماعي از سوي هواداران، پيش از انتخابات، فتنهاي ديگر بر پا كنند. بديهي است كه همانند سال 88، دشمنان خارجي و تمامي جريانهاي ضد انقلابي در اين صورت، فرصت را مغتنم شمرده و با بسيج تمامي ظرفيتها و امكانات خود، براي بيثباتسازي و برهم زدن آرامش داخلي كشور، فتنهگران را ياري خواهند كرد. اين نوع رفتارهاي فتنهانگيز ميتواند با بهانههايي ديگر، هنگام و پس از انتخابات استمرار يابد. البته هوشمندي مردم و هدايتهاي رهبر معظم انقلاب و مهمتر از همه، عنايات الهي، مكر و حيله بدخواهان اين ملت را به خود آنان برگردانده و آنان هرگز در رسيدن به هدف از طريق ايجاد فتنه در كشور موفق نخواهند شد. مقام معظم رهبري در ادامه بيانات خود در 19دي در جمع مردم قم در همين راستا فرمودند: «البته بنده مطمئنم كه ملت ايران بسيار با بصيرتتر و باهوشتر از اين است كه با چنين ترفندهاي خصمانه دشمنان يا عوامل آنها فريب بخورد.»
يدالله جواني ، بصيرت، 91/10/24
دیدگاه ها
ارسال ديدگاه جديد
(لطفا از درج سوال در ديدگاه ها خودداري فرماييد براي طرح سوالات خود به اين آدرس مراجعه فرماييد)